Felhasználói útmutató

Köszönjük, hogy a Beautyview közösségének a tagja!

A felhasználói útmutató célja, hogy biztosítsa a Beautyview-n található értékelések pontosságát és azt, hogy a lehető legjobban tükrözzék a szalon szolgáltatásait igénybevevő vendég tapasztalatait. A Beautyview egy befogadó és barátságos közösség, ezért az értékeléseink integritása számunkra a legfontosabb. Kérjük, figyelmesen olvassa el az alábbi irányelveket és javaslatokat. 

 

1. MIT SZABAD ÉS MIT NEM?

  • Csak az adott szalon fizetett ügyfelei hagyhatnak értékelést.
  • Nyugodtan közölje, ha bármiféle különleges bánásmódban részesült, vagy ha személyes kapcsolatban áll a szalonnal, amit értékel.
  • Fejezze ki őszinte véleményét anélkül, hogy eltúlozná a tényeket.
  • Győződjön meg róla, hogy értékelése tömör, lényegre törő és megfogalmazása könnyedén értelmezhető.
  • Csakis saját tapasztalatait ossza meg egy értékelés beküldésével.
  • Ne használjon helytelen vagy támadó megjegyzéseket.
  • Ne használja értékeléseit a szalonra vonatkozóan személyes támadásra vagy zsarolásra.
  • Ne említsen meg magánszemélyeket. Értékelje inkább magát a szalont és a szolgáltatást/szolgáltatásokat.
  • Ne hirdessen, reklámozzon, vagy írjon bármit is értékelésébe, mely az értékelendő szalonon kívül más cégekre vonatkozó utalásokat tartalmaz.
  • Ne hagyjon hamis értékelést. 

 

2. FELHASZNÁLÓKNAK

Értékelést csak abban az esetben hagyhat egy szalonról, amennyiben valamilyen formában személyesen igénybe vette szolgáltatásukat. Minden olyan értékelés, mely nem első kézből írott, eltávolításra kerül.

Értékelések elsődleges célja, hogy hasznos információkat nyújtson az adott szalonról. Ez azt jelenti, hogy értékeléseivel, tapasztalatainak leírásával, segíthet betekintést nyújtani további potenciális vendégek számára a helyi szépségszalonokba. Az első kézből származó információknak köszönhetően, oldalunk felhasználói sokkal könnyebben válogathatnak igényeiknek megfelelően a szalonok között (anélkül, hogy több tucat telefonhívást bonyolítanának le a különböző szépségszalonokkal).

A Beautyview nem zárja ki a negatív véleményeket (feltéve, ha jogosnak tekinthetők), viszont azoknak feltétlenül a szalon felé kell irányulniuk, nem pedig annak alkalmazottai felé. Ha rossz tapasztalata volt az adott szalonban kapott szolgáltatással kapcsolatban, természetesen bátorítjuk Önt, hogy írja le részletesen az esetet. Viszont kérjük, hogy ne nevezze meg a személyt, aki a szolgáltatást nyújtotta. Fordított esetben, ha kiváló szervizben részesült, természetesen javasoljuk, hogy említse meg a személy nevét, aki az Ön számára a kiemelkedő munkát végezte.

Beautyview-n megjelenő szalonok nem vásárolhatnak értékeléseket. Ezzel biztosítjuk az egyenlőséget oldalunkon és tesszük lehetővé, hogy felhasználóink osztályozhassák a szalonokat. Néha a legkisebb, legnehezebben megtalálható vállalkozások azok, akik átlagon felüli szolgáltatást nyújtanak, ezért a vélemények kiemelkedően fontosak!

 

3. SZALON TULAJDONOSOKNAK

Az értékelések a vendégek számára akkor a leghasznosabbak, ha elfogulatlanok és első kézből nyújtanak tanácsot. Szalon tulajdonosok vagy az adott szalonban dolgozó személyek számára nem engedélyezett, hogy saját vagy a konkurencia szalonjairól tegyenek közzé véleményt.

Ha pozitív értékelést kap, akkor minden esetben ajánlott köszönetet mondani az értékelőnek és ezzel emelni szolgáltatásának minőségét, valamint megerősíteni vendégében a szalon iránti elkötelezettséget. Hasonlóképpen, ha negatív vélemény érkezik, javasoljuk, hogy arra válaszolva minél előbb vegye fel a kapcsolatot vendégével. Kérjen tőle elnézést, hogy a nyújtott szolgáltatás nem felelt meg az ő elvárásainak (függetlenül attól, hogy ki volt a hibás!). Ezután tájékoztassa vendégét az Ön saját álláspontjáról és oldják meg közösen a problémát. Az Ön hozzáállása fogja megmutatni a Beautyview felhasználóinak és jövőbeli vendégeinek, hogy Önnek mennyire fontos a szalonba látogató vendégek elégedettsége.

A szalonok nem használhatják a Beautyview szolgáltatását az ügyfelek megvesztegetésére pozitív visszajelzésekért cserébe. Továbbá, nem említhetik meg, vagy járathatják le semmiféleképpen sem a versengő szalonokat. Hamis felhasználói fiókok létrehozása új értékelés írásának céljából nem megengedett, ebben az esetben az összes fiók és az azok által beküldött értékelések törlésre kerülnek, valamint ez feltételezhetően további lépéseket von maga után az adott szalon felé. Továbbá, a Beautyview-n feltüntetett szalonok alkalmazottai ugyanezen irányelvek és előírások betartása alá sorolhatóak.

A legfontosabb, hogy fektessen hangsúlyt az értékelő vendégeire! A legtöbb pozitív értékeléssel rendelkező szalonok jelentősen nagyobb figyelemben részesülnek a felhasználók körében és könnyedén új vendégekre tehetnek majd szert. Tehát ne legyen félénk! Nyugodtan kérje meg vendégeit, hogy értékeljék szalonja profilját a Beautyview-n, mivel minél több pozitív értékelése lesz, annál előrébb fog szerepelni a keresési találatok között.

 

4. GYORS TIPPEK AZ ÉRTÉKELŐKNEK

Minden értékelésnek közvetlenül a megadott szalonhoz és annak szolgáltatásához  kell hogy kapcsolódjon. Kérjük, győződjön meg róla, hogy értékelését a Beautyview-n felsorolt szalonok közül a megfelelő szalon profiljára küldje.

Segítsen közösségünk tagjainak abban, hogy a lehető legjobban fogalmazza meg véleményét, a megfelelő nyelvi ábécé segítségével, valamint próbálja kerülni a gépi fordításokat, amelyek miatt értékelésének olvasása nehézséget okozhat. Ne használjon HTML-címkéket, folyamatos nagybetűket vagy szlenget.

Végezetül a legfontosabb, hogy próbálja átadni részletes tanácsát - csak győződjön meg róla,  hogy megfelel a fent említett pontoknak. Minden értékelésnek fontos kritériuma, hogy tartalma egyéni, ezért nem származhat más forrásból. Más értékelőktől, weboldalakról, emailekből vagy nyomtatott hirdetésekből származó értékelések eltávolításra kerülnek.